Formule 1

Meer budget, meer kansen! "Zij hebben meer dan 300 mensen en besteden meer dan 200 miljoen euro per seizoen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juni 2018 17:29 • Print artikel

Rebellion Racing nestelde zich tijdens de testdag als enige team tussen de twee Toyota's TS050 Hybrid in. Neel Jani en Andre Lotterer weten hoe het is om bij een fabriek LMP1-team te rijden en kennen daarmee ook het verschil tussen het Zwitsers/Engelse team en Toyota. Daarom willen zij ook hun eigen plan trekken tijdens de 24 uur van Le Mans.“Zelfs als we de snelheid hebben, zijn we niet in staat om het uit te spelen”, zegt de Rebellion-coureur tegen Sportscar365. “In ieder geval hebben we niet de snelheid om ze in een direct gevecht te verslaan. Het is logisch, het is een fabrikant. We kunnen die snelheid niet hebben. We zijn op onszelf gericht en gaan zien wat we kunnen doen.”

In het verleden reden Jani en Lotterer voor Porsche in de LMP1 en zij kennen dus het verschil tussen een fabriek- en een privéteam zeer goed. “Het is een veel kleinere operatie”, zegt Lotterer. “Audi had meer dan 300 mensen en besteden meer dan 200 miljoen euro per jaar, dus kon je krijgen wat je wilde wat betreft de technische vragen. Hier is het een kleiner project, maar het is een erg sterke.”

Beide coureurs benadrukken dan ook dat Rebellion zich op haarzelf richt en niet gaat jagen op de hybride Toyota. “Ons richten op Toyota gaat ons niet helpen”, zei Jani. “Onder normale omstandigheden, kunnen we hen niet verslaan, maar Le Mans heeft al vaak getoond haar eigen regels te hebben. Dat is waarom wij ons er op richten om ons op onszelf te concentreren en onze kansen te maximaliseren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS