Formule 1

McLaren wil niet reageren op geruchten over deelname aan de IndyCar Series in 2019

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2018 08:21 • Print artikel

In de Amerikaanse media zijn de geruchten ontstaan dat McLaren in 2019 tot de IndyCar Series zal toetreden en een volledig programma gaat draaien. Volgens diverse Amerikaanse bronnen waren er vertegenwoordigers van het bedrijf uit Woking tijdens de Indy Grand Prix aanwezig. Het F1-team zou daarbij mogelijk met Andretti Autosport of Rahal Letterman Lanigan Racing kunnen gaan samenwerken.

Fernando Alonso Indy 500 2017


Het past binnen hetgeen directeur Zak Brown dit weekend tegenover de media zei tijdens de Spaanse Grand Prix, dat McLaren openstaat voor het racen in andere kampioenschappen. Waaronder mogelijk in 2020/21 in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship, wanneer de nieuwe regels van kracht worden. Volgens de Amerikaan staan ook de aandeelhouders Mansour Ojjeh en Mutlakat achter een eventuele diversiteit in het raceprogramma, zolang dit maar commercieel logisch is. Wanneer het Engelse Autosport echter McLaren confronteert met de berichtgeving uit Amerika, wil men de berichten niet bevestigen of ontkennen. Andretti-teambaas Michael Andretti staat wel open om weer met McLaren samen te werken, nadat men vorig jaar de auto van Fernando Alonso inzette tijdens de Indy 500.

“We denken dat McLaren een waardevolle toevoeging is in de IndyCar-paddock”, zei een woordvoerder van het Amerikaanse team. “Onze samenwerking tijdens Indy 500 2017 bewees succesvol te zijn en we verwelkomen de kans om weer met ze samen te werken. Maar om duidelijkheid te krijgen over McLaren's plannen voor 2019, kun je de vraag het beste aan McLaren zelf stellen. Zij weten wat ze willen...”

Andretti en McLaren voegden vorig jaar voormalig Penske IndyCar-coureur Giles de Ferran aan het Indy 500-programma toe, om Alonso te helpen bij zijn uitdaging op de oval van Indianapolis. De Braziliaan bezocht afgelopen weekend de F1-race in Spanje bij McLaren en schijnt ook in een informele rol bij het team te werken.

Een samenwerking tussen Andretti en McLaren lijkt een meest logische voor eventuele IndyCar-plannen. Brown en Andretti hebben een link met elkaar via de Australische Supercars via het team van Walkinshaw Racing. Zij hebben daar een gezamenlijk team onder de naam Walkinshaw Andretti United. Daarnaast zet Andretti Autosport de LMP2-bolides van United Autosports in, het team van Brown, tijdens de Amerikaanse races. Daardoor is een eventuele samenwerking met Rahal Letterman Lanigan Racing een verrassende combinatie. Het team van RLLR wilde niet reageren tegenover het Engelse magazine over een eventuele samenwerking met McLaren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS