Formule 1

McLaren weer met beide benen op de grond in China: "Toch niet zo snel als gehoopt"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 14 april 2019 03:02 • Print artikel

SHANGHAI - De kwalificatie in China voorafgaand aan de 1000ste Formule 1 Grand Prix heeft het McLaren-Renault team weer met beide benen op de grond gezet na euforie tijdens de eerste twee races van 2019 aldus coureur Carlos Sainz. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag ging het nog verrassend goed voor de Spanjaard en diens teamgenoot Lando Norris, maar op zaterdag wisten beide rijders niet door te breken tot in het laatste kwalificatiedeel. Het team had duidelijk de weg omhoog te pakken na vier lastige jaren, maar de karakteristieken van het Shanghai circuit pasten duidelijk niet bij de McLaren.

"Voordat we hier naartoe kwamen wisten we al dat dit circuit onze zwaktes zou kunnen blootleggen", aldus Carlos Sainz junior die zondag de race vanaf P14 start. "We hadden er dus rekening mee gehouden dat het lastiger zou gaan worden. Waarschijnlijk gaf de tweede vrije training op vrijdag ons wat meer vertrouwen dan realistisch was maar de zaterdag zette ons weer met beide benen op de grond."

"Op donderdag, toen we hier aankwamen, wist ik dat het een stuk moeilijk zou worden om in Q3 te geraken", voegt Sainz hier nog aan toe. "Maar de P6 en P8 op vrijdag waren ineens ontzettend bemoedigend voor ons allemaal. Misschien waren we toch niet zo slecht als dat we dachten op dit circuit. Maar nu het zaterdag is is het eerlijk om te zeggen dat we toch niet zo snel zijn als gehoopt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS