Formule 1

McLaren: "We hebben zelf geen stoeltje beschikbaar, maar zouden het toejuichen als Fernando..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juli 2019 12:25

McLaren bevestigde haar coureurs voor 2020 al voor de zomerstop. Het nieuwe seizoen is nog een eind weg, maar dan rijden Carlos Sainz en Lando Norris wederom voor het team. Dat betekent dat Fernando Alonso niet terugkeert bij McLaren. Maar wat als de Spanjaard onderdak ergens anders vindt?

Fernando Alonso McLaren F1

“Fernando blijft een ambassadeur van McLaren”, reageert Brown tegenover het Engelse Autosport. “We hebben een fantastische relatie met hem en we praten met hem over een aantal raceprogramma’s in de toekomst, die niet gerelateerd zijn aan de Formule 1. Maar we zijn blij voor hem als hij misschien terugkomt naar de Formule 1. Omdat we momenteel zelf geen stoeltje beschikbaar hebben, zouden wij het enorm toejuichen als Fernando naar een ander team gaat. Als dat is wat hij tenminste echt wil doen.”

Recent liet Dr. Helmut Marko zich ontvallen dat Alonso zijn diensten via zijn management bij Red Bull heeft aangeboden. Waarop de Oostenrijker zich direct liet ontvallen dat de Spanjaard geen optie is voor Honda. Daarvoor zit er nog te veel oud zeer bij Honda vanuit de periode met McLaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS