Formule 1

McLaren voorzichtig met verwachtingen: "Pas in 2023 meedoen op podium en overwinningen"

Uitgegeven door Bart • 31 januari 2020 11:02

Carlos Sainz pakte in Brazilië een verrassend podium, maar het is de vraag wanneer McLaren structureel om de prijzen mee kan strijden. De komst van de Mercedes-motoren in 2021 en het invoeren van het budgetplafond in dat jaar zorgt voor positivisme bij het Britse team. Teambaas Andreas Seidl is echter voorzichtig als het gaat om de aansluiting bij de top. "Het is mooi dat McLaren het budgetplafond volledig wil investeren, op die manier kunnen we vooraan meestrijden, maar dat heeft nog wel tijd nodig", stelt Seidl in een interview met Auto, Motor und Sport.

McLaren Sainz


De intrede van het budgetplafond zorgt ervoor dat de topteams al gedurende 2020 meer middelen vrijmaken voor het ontwikkelen van de 2021 auto. "De topteams kunnen dit jaar nog dubbel zo veel uitgeven", aldus Seidl. "Daarom kiezen we er voor niet alles op 2021 te zetten. We willen de stijgende lijn voortzetten en het budgetplafond zal pas in 2023 echt merkbaar zijn. Dan willen we meedoen om podiums en overwinning. Eerder is niet realistisch."

"De topteams beschikken over een betere infrastructuur, betere procedures en werken efficiënter. In 2019 was het gat soms wel een seconde. Het grote verschil is dat de topteams ieder raceweekend weten te presteren. Zij kunnen op alle circuits goed uit de voeten. Wij hadden een auto met te weinig downforce en richten ons op het ontwikkelen van een auto die onder alle omstandigheden kan presteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS