Formule 1

McLaren neemt graag veel hooi op zijn vork: "In de toekomst in IndyCars en Sportscar racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 januari 2018 15:55 • Print artikel

Dit weekend is Zak Brown aanwezig bij de Daytona 24 Uur. In de eerste plaats niet als directeur van McLaren, maar als teameigenaar van United Autosports. De Amerikaan heeft twee LMP2-bolides in het veld, waarvan er in eentje door Fernando Alonso gereden wordt. Toch ziet de Amerikaan het merk McLaren graag terugkeren in zowel de IndyCar als het enduranceracen.

2018 F1 Fernando Alonso


Het afgelopen jaar zagen we de traditionele oranje kleuren rijden tijdens de Indy 500 en het is geen geheim dat McLaren bij de besprekingen van de ACO en FIA aanwezig voor de regelgeving van de LMP1's in het FIA World Endurance Championship. In Daytona bevestigt de directeur opnieuw dat men bij de gesprekken aanwezig is, om serieuze plannen voor de toekomst te ontwikkelen voor een terugkeer naar de 24 uur van Le Mans.

"Ik hou van alle vormen van motorsport. Ik wil op het Formule 1-podium komen en nu Fernando dat hele 'triple crown'-ding heeft, is dat een goed om te volgen", zei Brown tegen dailysporscar. "Ik wil dit al een lange tijd doen. Het McLaren-merk en haar racehistorie is gaaf. De gang naar Indianapolis was een droom die uitkwam."

"Le Mans is iets wat we eerder gewonnen hebben. We hebben een fantastisch merk in de automotive. Dus hebben we een reden om ons merk over de hele wereld te promoten. Persoonlijk zie ik ons graag in de toekomst in IndyCars en Sportscar-racen."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS