Formule 1

McLaren mogelijk in 2019 fulltime naar de IndyCar, vertegenwoordigers in Indianapolis gespot

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 17:47 • Print artikel

McLaren kan in 2019 fulltime naar de IndyCar terugkeren. De Britse autofabrikant zou hierover inmiddels in Indianapolis gesprekken gevoerd hebben met bestaande teams, om een partnerschap aan te gaan. Na de Indy 500 van Fernando Alonso lijkt het bedrijf uit Woking mogelijk fulltime op de grid van de Verizon IndyCar Series te gaan staan.

Fernando Alonso met McLaren tijdens de Indy 500

Volgens het Amerikaanse RoadandTrack.com waren er vertegenwoordigers van McLaren Racing aanwezig tijdens de Indy Grand Prix op de Indianpolis Motor Speedway om potentiële partnerteams te ontmoeten en de verwachting is, volgens de Amerikaanse website, dat er na de komende editie van de Indy 500 verdere gesprekken gaan volgen.

Zak Brown heeft al eerder aangegeven dat McLaren naast zijn F1-programma een volledig IndyCar-seizoen kan gaan toevoegen. Daarbij zei de Amerikaan eerder dat de uitbreiding naar de Amerikaanse formuleklasse alleen zou gaan plaatsvinden als men weer competitief is in de Formule 1. Met de komst van de Renault-motoren moest de eerste stap gezet worden, maar dat heeft tot nu toe nog geen echte zoden aan de dijk gezet.

De verwachting is nu dat het team aan het einde van 2018 weer de aansluiting bij de top gevonden heeft. Mocht het Britse bedrijf in de IndyCar gaan stappen, dan lijkt een samenwerking met Michael Andretti's team een logische. Buiten de IndyCar zijn Brown en Andretti al partners in de Australische SuperCars. Met Ryan Walkinshaw rijden ze met het Team Walkinshaw Andretti United. Daarnaast ondersteunt Andretti Autosport het in Engeland gevestigde United Autosports, wanneer ze in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS