Formule 1

McLaren laat post-season test in Abu Dhabi schieten: "Te duur en een logistiek probleem"

Uitgegeven door Bart • 1 november 2020 19:06 • Print artikel

Na afloop van het Formule 1-seizoen 2020 staat er in Abu Dhabi een test voor jonge coureurs gepland. Het team van McLaren heeft nu aangegeven de test aan zich voorbij te laten gaan. Volgens teambaas Andreas Seidl is de test te duur en vormt het een logistiek probleem aangezien alle teamleden vanwege de richtlijnen in Abu Dhabi moeten blijven. Door het vertrek van reservecoureur Sergio Sette Camara naar Red Bull heeft McLaren bovendien geen reservecoureur onder contract staan.

McLaren


Coureurs die aan de test deelnemen, mogen in hun loopbaan maximaal twee Grands Prix in actie zijn gekomen. McLaren zou Formule E-coureur Oliver Turvey in kunnen zetten, maar kiest daar niet voor. "De regels zijn duidelijk en wij zijn niet van plan om aan de test deel te nemen", aldus Seidl tegen The Race.

Fernando Alonso heeft om dispensatie gevraagd, maar McLaren ziet daar niets in. "We hebben aan het begin van het jaar, toen de pandemie begon, allemaal voor een regelwijziging gestemd. Deze test is bedoeld voor jonge coureurs. In het geval van Fernando hoeft daar dus echt niet over gediscussieerd te worden. Hij is een geweldige en ervaren Formule 1-coureur. Ik zie echt niet in hoe hij omschreven zou kunnen worden als een jonge coureur."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS