Formule 1

McLaren geeft grootste zwakte toe: "Voor de rest zijn we er enorm op vooruit gegaan"

Uitgegeven door Bart • 15 november 2019 17:07 • Print artikel

McLaren koerst dit seizoen af op de vierde plaats bij de constructeurs en zal boven het fabrieksteam van motorleverancier Renault gaan eindigen. Het gat tussen beide teams bedraagt momenteel 38 punten, maar dat had groter kunnen zijn als de betrouwbaarheid beter was geweest. Directeur Zak Brown weet maar al te goed dat dat het grootste struikelblok is geweest.

McLaren


"Als je kijkt naar de beste pitstops van alle teams, waren we vorig jaar nog het zevende of het achtste team, maar nu liggen we op de derde plaats", zegt de Amerikaan in gesprek met Crash.net. "Je ziet een duidelijke vooruitgang. Niet alleen op het gebied van de ontwikkeling van de auto, maar ook het team en de coureurs hebben het natuurlijk ook geweldig gedaan. De pitstops en de starts gaan beter en beter. Alleen de betrouwbaarheid, daar moeten we aan blijven werken. Dat was ons zwakste punt dit jaar."

Brown is zeer te spreken over zijn coureurs Carlos Sainz en Lando Norris. "Ik denk dat iedereen onder de indruk is over hoe beide coureurs rijden. Zeker Lando heeft geen beginnersfouten gemaakt. Hij heeft zeer volwassen gereden en dat vind ik indrukwekkend op zijn leeftijd. Het is een geweldige onderlinge competitie tussen die twee. In een gezonde manier en daar ben ik zeer tevreden over. Net als over hun snelheid dit seizoen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS