Formule 1

McLaren F1: "Alles wat we mee hebben genomen voor de bolide, werkt zoals verwacht"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 13 mei 2018 12:19 • Print artikel

BARCELONA - McLaren-coureur Fernando Alonso voelt dat het gat naar de top Formule 1 teams nog steeds te groot is, ondanks zijn beste kwalificatie van het seizoen op zaterdag voor thuispubliek in Barcelona. Het team uit Woking introduceerde dit weekend behoorlijk wat updates voor de orange MCL33-bolide welke op vrijdag werden geprezen door de tweevoudig wereldkampioen. Op zaterdag behaalde de Spanjaard ook voor het eerst in 2018 het derde kwalificatiedeel. Alonso eindigde op P8, anderhalve seconde achter poleman Lewis Hamilton.

Vandoorne en Alonso


Na afloop gaf de Spanjaard toe dat de uitslag bij hem gemengde gevoelens opleverde. Aan de ene kant was er blijdschap vanwege het feit dat McLaren duidelijk een stap voorwaarts had gemaakt, aan de andere kant was er ook teleurstelling over het feit dat het gat naar voren toe nog steeds zo groot was.

"Het was een goede kwalificatie dus ik ben blij, zonder twijfel", aldus Alonso na zijn zaterdag op het Circuit de Catalunya. "We zijn drie keer op rij als dertiende geëindigd dus we hebben die noodzakelijk stap voorwaarts gemaakt. Nu hebben we er nog een nodig om dicht bij de topteams te geraken. Het positieve is in ieder geval dat alles wat we mee hebben genomen voor de bolide werkt zoals verwacht. Nu moeten we nog meer zien te brengen zo snel als mogelijk. Het gat is nog steeds groot, de top race racet nog steeds in een andere klasse. We moeten in de achtervolging en dat gat race na race verkleinen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS