Formule 1

McLaren dreigt met vertrek uit de Formule 1: "Het wordt vuurwerk in de onderhandelingen"

Uitgegeven door Bart • 24 maart 2019 16:03 • Print artikel

Komende week praten de eigenaren van de Formule 1, de FIA en vertegenwoordigers van de de 10 F1-teams verder over de reglementen vanaf 2021. Het is een belangrijke meeting waarin de F1-wereld wel eens op zijn kop gezet kan worden. Verschillende teams dreigen de koningsklasse te verlaten als sommige plannen worden doorgezet. De laatste die zich aansluit in dat rijtje is McLaren-directeur Zac Brown. Volgens de Amerikaan zijn er twee cruciale factoren in de sport: de financiŽle kant en de sportieve kant.

McLaren Zac Brown


"Als alle middelen gelijk zijn, zal dat de competitiviteit van iedereen versnellen", zegt Brown tegen The Observer. "De F1 heeft dominante periodes gehad, maar een geweldige F1 is er eentje waarin geen team meer dominant is. Het zou kunnen kunnen dat een team twee keer achter elkaar wereldkampioen wordt, maar niet vijf of zes keer."

"Voor McLaren gaat het om twee dingen", stelt Brown. "We moeten financieel gezond zijn en we willen op een eerlijk manier de strijd aan gaan en competitief zijn. Als dat niet zo is, moeten we er serieus nadenken over onze toekomst. De opbrengsten moeten eerlijker verdeeld worden en in mindere mate moet recht gedaan worden aan onze geschiedenis. We zijn het er allemaal over eens dat Ferrari de grootste naam en daar ook voor beloond moet worden, maar niet zo rijkelijk als nu. Ze moeten niet alleen terug in het team moeten kunnen stoppen."

"Ik ben optimistisch dat iedereen wil meewerken. Het zal wel vuurwerk worden, er wordt onderhandeld, maar ik ben optimistisch dat de F1 de juiste dingen zal doen en aan alle teams denkt. Vanaf 2021 zal er een betere, competitiever F1 zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS