Formule 1

Max Weering maakt weer indruk in zijn Lamborghini en wint beide races in Assen: “Dit weekend verliep simpelweg perfect”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 oktober 2019 12:10

ASSEN – En weer maakte Max Weering indruk op het TT Circuit in Assen. De 19-jarige coureur uit Coevorden snelde in zijn Lamborghini Super Trofeo EVO zowel in de eerste als de tweede race van de Supercar Challenge naar de eerste plaats. Dat hij een paar punten tekortkwam voor het overall kampioenschap kon hem niet deren. “Dit was voor mij een leerjaar en het is boven verwachting gegaan. Dat ik het jaar zo afsluit, maakt het voor mij allemaal nog net even mooier.”

Podium Max Weering Hankook Finale Races Assen

Max had twee woorden nodig om zijn raceweekend in Assen samen te vatten: “Simpelweg perfect”. De beloftevolle coureur uit Drenthe had in beide races dan ook weinig tot niets verkeerd gedaan. En dat had twee overtuigende overwinningen tot gevolg. De overwinning in de eerste race op zaterdag leek bij de start nog ver weg. “Ik had een straf openstaan van de vorige race op het circuit van Spa en moest dus uit de pitstraat starten. Ik had geen formatieronde gereden en mijn banden waren koud. Daarbij reed ik ook nog op slicks waar veel concurrenten voor regenbanden hadden gekozen. De eerste ronden waren dan ook lastig voor mij, het liep allemaal een beetje stroef.”

Toen de baan tijdens de race opdroogde, kwamen de kaarten anders te liggen en begon Max in de overwinning te geloven. “We hoefden niet van banden te wisselen en dus verliep de pitstop soepeltjes, daarna ben ik het hele veld in de nog resterende ronden voorbijgegaan. Dat kwam vooral omdat ik goed op de droge lijnen wist te rijden waar concurrenten nog te veel op de regenlijnen reden.”

Lamborghini Max Weering

De race op zondag verliep iets minder spectaculair voor de Lamborghini-rijder uit de stal van Johan Kraan Motorsports. “Ik heb de hele race vooraan gelegen. Dat was in het begin nog wel lastig, want de Porsches zijn in de eerste rondes altijd sneller. Ik moest echt heel hard pushen om vooraan te blijven, maar dat loonde uiteindelijk wel. Na een ronde of vijf kon ik een beetje bij de concurrentie wegrijden waardoor ze mijn lijnen en rempunten niet meer konden pakken. Daarna kon ik steeds verder wegrijden. Het gat was bij de finish uiteindelijk meer dan twintig seconden, volgens mij.”

Max keek met een tevreden gevoel terug op het raceseizoen. “Het hele jaar door had ik de winnende snelheid. Wel jammer dat ik door een paar kleine foutjes het kampioenschap misloop. Maar dit is natuurlijk pas mijn eerste jaar in deze klasse en in deze Lamborghini. Vooraan rijden is heel mooi, maar dit jaar was vooral een voorbereiding op het komende jaar. Het doel was om veel te leren en dat heb ik zeker gedaan. Daar ben ik heel blij mee en dat neem ik mee naar het volgende seizoen.”

Dan rijdt de snelle Lamborghini-coureur het Europees kampioenschap Super Trofeo. “Dat is een echte Lamborghini-cup, dus alle coureurs rijden in een Lamborghini. Bij deze races is het niveau een stuk hoger. In de juniorklasse komen allemaal jonge jongens uit die net als ik uit het karten komen. Allemaal hebben ze internationale ervaring en allemaal hebben ze de snelheid om te winnen. Een mooie uitdaging om met deze jongens de strijd aan te gaan.”

Max Weering

Max verwacht ook het komend seizoen weer stappen te zetten in zijn ontwikkeling. “Ik moet veel gaan sporten om nog sterker te worden en de concentratie tijdens de races wordt nog belangrijker. Ik rijd straks races van een uur en dan moet je een uur lang gefocust en geconcentreerd blijven. Veel nadenken en scherp zijn, daar draait het om. Dit jaar hebben we in ieder geval laten zien dat het met onze snelheid wel goed zit en we hebben veel geleerd. Al met al zijn we dik tevreden.”

Max Weering bedankt zijn familie, vrienden en sponsoren voor hun steun.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS