Formule 1

Max Verstappen ziet kansen in Singapore: "Ik heb er altijd echt van genoten om daar te rijden, vooral die..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2018 10:41 • Print artikel

Max Verstappen reist met Red Bull af naar de Grand Prix van Singapore. De race wordt onder kunstlicht verreden en het circuit in Singapore is een baan die minder van het motorvermogen vraagt dan de afgelopen race in Monza. De Limburger ziet dus goede kansen om een podiumplaats te behalen in de eerste race op een ander continent, nu het circus weer uit Europa vertrokken is.

Max Verstappen portret

“Ik denk dat het hele team uitkijkt naar Singapore, omdat ik weet dat we een echte kans hebben om een goed resultaat te behalen”, zei Verstappen tegen F1i. “De race is in het verleden een hele goede voor ons geweest en ik denk dat we in staat zijn om dit keer te vechten voor het podium. Ik heb er echt van genoten om daar te rijden. De baan heeft veel bochten en is behoorlijk hobbelig, maar het maakt het veel interessanter om een goede set-up voor de auto te vinden.”

De race wordt ’s avonds gereden onder kunstlicht met bovendien een extreem hoge luchtvochtigheid en vraagt dus veel van de coureurs. De Nederlander ziet de wedstrijd als een echte uitdaging. “De avondrace en de hoge temperatuur test je echt tot op de limiet”, reageerde de Red Bull-coureur. “Voor mij persoonlijk is Singapore fysiek de zwaarste race van het seizoen. Ik bereid me er al een tijdje op voor. Een 'nightrace' is in zijn algemeenheid al wat anders met die lichten, het voegt een extra aspect toe dat we van het merendeel van de races niet kennen. De sfeer rond de weekenden creëert een hoop tumult en is een perfecte manier om de serie van verre races af te trappen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS