Formule 1

"Max Verstappen zegt geen fout woord over Honda, alleen goede woorden over het team! Het juiste gedrag van een coureur!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2019 05:08 • Print artikel

Toto Wolff is al jaren gecharmeerd van Max Verstappen. De Duitser roemt het talent van de jonge Nederlander, maar is vooral onder de indruk van de progressie van Verstappen. Wolff heeft een ervaren line-up bij Mercedes en hij liet al weten niet snel jonge coureurs in te zetten voor de hoofdmacht. Toch onderkent de Mercedes-teambaas dat er uitzonderingen als Verstappen zijn.

Max Verstappen


“Ik denk dat je moet overwegen om deze jongens al op jonge leeftijd in de F1 te laten debuteren”, aldus Wolff tegen Motorsport. “En de uitzondering op de norm, zoals Max Verstappen, kreeg in de omgeving van Toro Rosso te tijd om te leren. En om fouten te maken. Zelfs bij Red Bull kreeg hij ruimte om fouten te maken. Het is indrukwekkend om zijn progressie te zien. Zeker als persoonlijkheid. Hij zegt geen fout woord over Honda, alleen goede woorden over het team en toont het juiste gedrag van een coureur. Ik zou niets anders verwachten."

"Max werd ook de mogelijkheid gegeven, omdat hij extreem getalenteerd is. Dit is goed voor zijn ontwikkeling. Hij kan leren en tegelijkertijd zijn kunsten vertonen bij een team als Red Bull."

In de paddock gingen eerder dit seizoen de geruchten dat Max Verstappen een prestatieclausule in zijn contract met Red Bull heeft. De F1-coureur zou daardoor mogelijkheden hebben om in 2020 van team te wisselen. Lewis Hamilton gaf toen al aan als de Nederlander aan zijn zijde zou krijgen dat hij dat positief zou vinden. “Ik denk dat het team behoorlijk blij is met mij en Valtteri”, zei Hamilton tegen het Engelse Express. “Maar, ik weet dat Verstappen geïnteresseerd is in mogelijkheden. Ik weet het niet. Misschien. Al er een kans is, dan is dat fantastisch. Het maakt mij niet uit om tegen je te rijden. Ik rij tegen iedereen.”

Met de recente ontwikkelingen bij Red Bull en Honda krijgt Verstappen een steeds beter pakket. De kans dat hij voortijdig zou overstappen naar Mercedes wordt steeds kleiner...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS