Formule 1

Max Verstappen zag ineens schade: "Er miste een groot deel van de vloer op een punt dat veel effect heeft op..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 november 2019 11:28 • Print artikel

Max Verstappen heeft een druk schema! Na de Grand Prix van de Verenigde Staten vloog hij terug naar Monaco en zette daags daarna voet op Nederlandse bodem voor activiteiten voor sponsor Exact. Na enkele uren in een studio opnames te hebben gedraaid voor een aanstaande videoclip van Exact, bracht Verstappen woensdag een bezoek aan het Exact hoofdkantoor in Delft, waar Verstappen warm werd onthaald door honderden personeelsleden. Daar kreeg hij vragen over het verloop van de Grand Prix van Amerika. Verstappen was tevreden, maar zag achteraf dat hij schade aan de auto had zo liet hij weten. “Het weekend zelf was erg goed. We waren erg competitief op een circuit dat ons normaal gesproken, over één ronde gezien, wat minder ligt. Het ging eigenlijk allemaal soepel. Soms heb je weekenden waar het lastig is om de balans te vinden, maar alles ging goed.”

Max Verstappen F1 USA

“Vlak na de race was ik wat teleurgesteld dat ik niet met Mercedessen heb kunnen vechten, maar toen ik uit de auto stapte, zag ik mijn auto: er miste een groot deel van de vloer op een punt dat veel effect heeft op de prestaties. Hierna dacht ik: dan hebben we het nog best goed gedaan!”

Max Verstappen Grand Prix van Amerika

"Er werd mij eerst verteld dat ik bij de start wat schade aan mijn voorvleugel had opgelopen, maar dat was maar een barstje. Onder het rijden bewoog het ook niet. Het team dacht dat dat de oorzaak van het probleem was, maar normaal geeft dat soort schade je onderstuur. Ik had echter moeite met de achterkant van de auto. We kwamen er uiteindelijk achter dat we in ronde vijf iets geraakt hadden of dat er iets was afgebroken. Normaal gesproken verlies je dan veel rondetijd, omdat de balans van de auto dan verstoord is. Het was uiteindelijk dus een prima race. Maar helaas heb je soms pech, dat hoort bij het racen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS