Formule 1

Max Verstappen wil niet als Alonso naar IndyCar en Le Mans: "Misschien als ik oud en langzaam ben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2018 16:55 • Print artikel

Max Verstappen denkt dat Fernando Alonso naar wedstrijden buiten de Formule 1 kijkt, omdat hij niet gemotiveerd is. De Spaanse coureur heeft namelijk deze zomer de 24 uur van Le Mans gewonnen en reed het jaar daarvoor de Indy 500. Beide wedstrijden waren om de Triple Crown of Motorsport te veroveren. Overigens zegt de 20-jarige Red Bull-coureur zelf niet geïnteresseerd te zijn in andere races buiten de koningsklasse.

Max Verstappen ogen

“Het racen buiten de F1 is iets wat vooral wordt gedaan door coureurs die niet winnen”, zei de Limburger tegen F1 Today. Wanneer de coureur gevraagd wordt of hij interesse heeft in Le Mans of de Indy 500 reageert de Red Bull-rijder ontkennend.

“Misschien, als ik oud en langzaam ben, dat ik het doe. Wanneer je de beste auto op de grid hebt, dan kan iedereen winnen met die auto”, zei de Nederlander. “Elke F1-coureur had in de afgelopen vier jaar kunnen winnen in de Mercedes. Iedereen weet dat. Dat is waarom je Hamilton geen uitstapjes ziet maken om dit soort dingen te doen, omdat hij het gewoonweg niet nodig heeft. Het is hetzelfde voor mij. Ik zit in een positie om te vechten voor overwinningen, dus is mijn motivatie erg hoog en wil ik Le Mans of de IndyCar of wat dan ook niet doen.”

“Mijn vader had hetzelfde probleem”, vertelde Verstappen verwijzend naar de verandering in focus van Alonso. “Hij zat in de F1, maar won niet en er is een moment wanneer de motivatie verdwijnt en dat vermoord je van binnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS