Formule 1

Max Verstappen wil keuze team voor na 2020 nog niet maken: "Er zijn nog veel vraagtekens"

Uitgegeven door Bart • 9 oktober 2019 10:31 • Print artikel

De Red Bull Honda komt dit jaar te kort om het de andere topteams Mercedes en Ferrari structureel moeilijk te maken. Het motorvermogen blijft achter, al heeft Max Verstappen dit jaar wel twee overwinningen kunnen boeken. Voor de Nederlander is het echter te weinig, hij wil meer en het hoofddoel is de wereldtitel in de Formule 1. Die moet er in 2020 komen, uitgerekend het jaar dat zijn contract bij Red Bull afloopt. Voor de toekomst wil Verstappen zich nog nergens aan committeren.

Max Verstappen


"Ik maak me niet al te veel zorgen over de toekomst na 2020", zegt Verstappen in een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport. "Ik ga alles eerst goed bekijken. Volgend jaar willen we het kampioenschap winnen en daarvoor zit ik bij Red Bull. We werken naar dat doel toe, maar voor de rest zijn er nog veel vraagtekens voor na 2020. Welke richting gaat de F1 naartoe? Ik wil er mijn tijd voor nemen en heb in ieder geval geen haast."

Waar Red Bull het gat naar Ferrari en Mercedes probeert te dichten, weet Verstappen dat het team gedurende het seizoen zich sneller ontwikkelt dan de andere teams. "Het motorverschil helpt natuurlijk niet. Er is altijd de filosofie geweest om een solide basis te bouwen en dan tijdens het seizoen het verschil goed te maken. Van 2010 tot 2013 lukt dat, maar de andere teams zijn daar ook in verbeterd."

"We gaan proberen aan te haken in 2020, maar dat hebben we de laatste jaren ook gedaan. We moeten goed analyseren wat er anders en beter kan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS