Formule 1

Max Verstappen wil de druk er vol opzetten bij Lewis Hamilton: "Als je nooit druk hebt, dan kun je..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2020 06:07

Max Verstappen wil dit jaar voor de titel strijden. Daarvoor moet de Red Bull-coureur met Lewis Hamilton de strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 aangaan. De Nederlander is zich bewust dat de auto heel belangrijk is, maar weet de weg naar de overwinning en dat is vooral de druk hoog op de Brit zetten.

Max Verstappen Lewis Hamilton

“Natuurlijk als je de druk er op kan zetten, dan is het natuurlijk een stuk zwaarder voor de jongen die aan de leiding gaat”, aldus Verstappen tegen Racer. “Als je nooit druk hebt, dan kun je altijd op 97% of 98% rijden en maak je nooit fouten. Dus als we binnen 0,2 seconden starten, dan kun je de druk er echt opzetten.”

“Natuurlijk wil ik zo starten, omdat het dan echt aan is. Ik kijk er naar uit, omdat ik weet dat wanneer alles goed samenvalt, dat een team in situatie van druk, zoals in Brazilië bijvoorbeeld, of andere lastige races zoals in Duitsland, dat je ziet dat het Red Bull-team echt excelleert in vergelijking met de anderen. Dus kijk ik er naar uit, dat wanneer we dat gevecht kunnen krijgen en we echt er close opzitten, dat ik er zeker van ben dat we de betere zijn.”

De 22-jarige tekende al deze winter bij en dat was vroeg. Zelf zegt de Nederlander dat het belangrijk was om de druk weg te halen. “Ik voel me altijd erg op mijn gemak in het team en wilde nooit iets echt haasten, omdat het niet nodig was”, zegt Verstappen. “Ik denk dat het allemaal snel ging. Voor mij persoonlijk heb ik er het afgelopen jaar niet echt aan gedacht en toen hebben we het in de winterperiode geregeld. Ik denk dat het ook goed is, omdat het twijfel wegneemt. Er zijn geen vraagtekens meer.”

“Voor mij persoonlijk is dit de juiste plek. Ik voel me echt goed in het team, er zijn veel mensen in het team en ik zie duidelijk de motivatie en de honger om te vechten voor overwinningen en een kampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS