Formule 1

Max Verstappen wil dat Red Bull meer riskeert: "We hebben eigenlijk niet zo veel te verliezen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 oktober 2019 04:03 • Print artikel

Even leek het erop met de zeges van Max Verstappen in Oostenrijk en Duitsland dat het gat met de concurrentie gedicht was, maar inmiddels heeft Ferrari sinds de zomerpauze een voorsprong en Mercedes is al sinds het begin van het seizoen oppermachtig. Is Aston Martin Red Bull Racing te conservatief geweest dit seizoen. Die vraag rijst.

Max Verstappen F1


“In de kwalificatie komen we sowieso te kort op de rechte stukken", stelt Max Verstappen in het programma Formule 1-café op Ziggo Sport. "Iedereen zat in Japan bij elkaar in de slipstream, binnen vijf à zes seconden van elkaar. Dan win je al anderhalf tot twee tienden. In de eerste sector wil je er zes seconden achter rijden, maar in de laatste sector win je tijd. Ik reed mijn kwalificatierondje eigenlijk helemaal alleen en dat soort dingen gebeuren wel vaker, dat je zonder slipstream rijdt. Deze auto’s zijn er gewoon heel gevoelig voor."

"Uiteindelijk zijn we in het slechtste geval vijfde en in het beste geval kunnen we misschien derde worden. We hebben eigenlijk niet zo veel te verliezen, dus dan denk ik dat we iets meer risico’s mogen nemen. Dan hoop ik in de kwalificatie net die stap te maken dat je wel eens een keer voor een Mercedes of een Ferrari staat.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS