Formule 1

Max Verstappen wil 2020 sterk beginnen: "Titelkansen zijn 50-50"

Uitgegeven door Bart • 28 november 2019 05:10 • Print artikel

Max Verstappen verwacht veel van het F1-seizoen 2020. Volgens de Red Bull-coureur maakt hij een goede kans als hij vanaf de start van het seizoen een competitieve auto heeft. De stappen die het team en motorleverancier Honda dit jaar hebben gezet, zijn volgens Verstappen zeer leerzaam. "We weten wat goed ging en wat fout ging of niet zo goed", aldus de Limburger tegen Sky Sports bij een kamelen polo event van Red Bull.

Max Verstappen


"Deze winter proberen we alles nog beter te maken en dan praat ik over het hele pakket", aldus Verstappen. "Je ziet dat we nu aan het einde van het seizoen sterk zijn. En dat is eigenlijk altijd zo geweest, maar ik heb er veel vertrouwen in dat het niet alleen om het einde van het seizoen blijft gaan. Dit kunnen we echt omzetten daar een goede start van het seizoen in 2020. Dat is in ieder geval wel het doel."

En met een goede start kan Verstappen meedoen om de wereldtitel. "Dat is wel waar we voor gaan. Je weet het nooit. Voor nu zijn de titelkansen 50-50, We doen wel mee of we doen niet mee. De laatste races presteren we al heel goed en gaan we goed vooruit. Dus dat doet me goed. We willen het seizoen goed afsluiten en met een goed gevoel de winterbreak ingaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS