Formule 1

Max Verstappen werd geďnspireerd door zijn vader om een andere aanpak te hanteren: "We delen alles"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 14 november 2018 20:12 • Print artikel

Max Verstappen is van mening dat hij de eerste zes races van het seizoen ‘verneukt’ heeft. De Nederlander werd vervolgens geďnspireerd door zijn vader om een andere aanpak te hanteren, en met succes, de Nederlander pakte twee overwinningen en kan nog derde worden in het WK.

Max en Jos Verstappen

Verstappen maakte in de eerste zes races van het seizoen zes behoorlijke fouten: Een spin in Australië kostte hem een aantal plekken, vervolgens een botsing in Bahrein en Azerbeizjan met respectievelijk Hamilton en Ricciardo, een té agressieve aanpak in China wat hem de overwinning kostte en de race van Sebastian Vettel ruďneerde en een crash in VT3 in Monaco, waardoor hij de kwalificatie miste en niet verder kwam dan een bescheiden plek net in de top 10.

Zou Verstappen al deze fouten niet hebben gemaakt, dan had de Nederlander nu waarschijnlijk nog kunnen strijden om de tweede plaats in de WK-stand. Verstappen wist echter de knop om te draaien sinds Canada en hij legt tegen Crash.net uit wat voor de ommekeer zorgde: “De eerste zes races het is als het ware verneukt, maar vervolgens heb ik gelukkig veel beter gedaan. Het heeft mijn aanpak niet veranderd, ik ben nog steeds dezelfde coureur. Ik wilde alleen te veel in het begin, ik wilde meer dan de auto toeliet.”

Verstappen legt uit hoe vader Jos hem heeft geholpen: “Hij vertelde me: ‘Soms ga je al hard genoeg wanneer je niet erg hard gaat’. Ik nam die aanpak over en het leek net of ik nog nooit zo snel was gegaan. Jos is de enige die me echt goed kent. We delen alles, dus ik kan ook goed op mezelf reflecteren met hem. In de moeilijk momenten is het belangrijk om op iemand terug te kunnen vallen die je advies geeft. Als je eigenwijs bent en jezelf probeert te ‘fixen’, dan kom je uiteindelijk nergens.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS