Formule 1

Max Verstappen weet wat de sterke punten van de RB13 zijn, maar ook wat niet: "Hoogteverschillen op het rechte stuk.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 november 2017 06:23 • Print artikel

Hij was er vorig jaar de grote held. In Brazilië 2016 gaf Max Verstappen een masterclass regenrijden! Toen reed Verstappen op het circuit van Interlagos andere lijnen dan zijn collega-F1-coureurs en zocht de grip en de tractie. Hij had zelfs een gigantische safe! Nu keert het circus terug in Brazilië. Met deze race van Verstappen in het achterhoofd mag het regenen, maar de laatste races laat Max ook zien dat de Red Bull in droge omstandigheden in handen van de jonge Nederlander en geducht wapen is. Kortom er liggen kansen in Brazilië.

Max Verstappen F1 Brazil 2016

“We hopen na de leuke regenrace van vorig jaar weer een goede prestatie neer te kunnen zetten. Ik heb toen echt genoten. Enkele mooie gevechten en inhaalacties hebben toen tot een verdiend podium geleid. Ik had nog een flink moment vlak voor de ingang van de pitstraat. Het was op het nippertje, maar uiteindelijk slaagde ik erin om de auto weer onder controle te krijgen en door te gaan", zei Max Verstappen vooruitblikkend op de race.

“Ik hoop weer op een nat raceweekend. Ik denk namelijk dat we op het droge wat minder competitief zijn dan in de regen. Vooral met de hoogteverschillen op het rechte stuk, wat niet ons sterkste punt is.”

“Met de smalle startgrid bevind je jezelf vaak erg dichtbij de tribunes, wat best uniek en speciaal is. De Braziliaanse fans zijn dan erg gepassioneerd en uitgelaten. Het is dan ook erg speciaal om de sfeer van het publiek vlak voor de start te voelen. De Formule 1 heeft een grote historie in Brazilië en dat is gedurende het gehele raceweekend ook te zien.”

“Het eten in Brazilië is erg lekker, de restaurants serveren hier ongelofelijk lekker gegrild vlees. Hoewel het einde van het seizoen nadert, moet ik nog steeds voorzichtig zijn met wat ik eet om op het goede gewicht te blijven. Dat is wel jammer, aangezien ik graag wat wil proeven uit de lokale keuken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS