Formule 1

"Max Verstappen weet hoe hij zich steeds moet verbeteren en steelt vaak de show"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2020 16:03 • Print artikel

Volgens Flavio Briatore moet Max Verstappen leren om zijn mond te houden. De uitspraak van de flamboyante Italiaan komt, nadat de Nederlander tot 2023 zijn contract verlengd heeft bij Red Bull. “Het is een team dat altijd op de juiste weg is”, aldus de voormalig teambaas van Benetton en Renault. “Maar nu dat ook Honda een permanente kracht bij het team is, neemt de onzekerheid omtrent het vermogen en betrouwbaarheid van de motor ook af. Alhoewel, Red Bull is ook bang om haar partner na 2021 te verliezen.”

Max Verstappen Red Bull F1

Het lange termijncontract is volgens Briatore echter een goede stap van Red Bull. “Het is mooi om hem bij Red Bull te zien, waar hij aan de top van het veld zit en daar nu ook een lange tijd gaat blijven”, aldus de Italiaan. “Hij rijdt čcht snel, hij weet hoe hij zich steeds moet verbeteren en steelt vaak de show. Maar Verstappen moet ook leren zijn mond te houden.” Daarmee verwijst de oud-teambaas naar Verstappen’s opmerkingen over de Ferrari-motor. “Hij heeft de beschuldiging geuit dat ze valsspelen”, legt Briatore uit. “Ten eerste is het niet aan hem om dergelijke statements te maken. Ten tweede, het hele verhaal was totaal onjuist.”

Toch denkt de Italiaan dat de Limburger bij Ferrari kan gaan eindigen. “Als ik een team zou samenstellen, zou ik beslist Leclerc en Verstappen graag samen in één team plaatsen. Ze zijn twee fenomenen, waarmee je elke Grand Prix en elk wereldkampioenschap in de komende tien jaar kan winnen”, besluit Briatore.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS