Formule 1

Max Verstappen: “We hebben niet met de vuist op tafel geslagen, want volgens mij is dat niet..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juli 2019 05:03 • Print artikel

Dat de Grand Prix van Oostenrijk zo'n 'succesnummer' voor Max Verstappen zou worden, hadden vele fans niet verwacht gezien het verloop van de eerste GP's, waarin Mercedes oppermachtig bleek. Toch won Verstappen op de Red Bull Ring. In Silverstone blikte Verstappen terug op de zege.

Max Verstappen wint met Honda motor


“In de week voor Oostenrijk hadden we goede stappen gezet: onze updates op de auto werkten goed en we hadden ook meer vermogen. We hadden als team tegen Honda gezegd dat we wisten dat er dit jaar nog een gridstraf vanwege een motorwissel zit aan te komen. Dus dan zouden we best een keer wat meer risico kunnen nemen om in de kwalificatie er dichter bij te zitten.”

“We hebben niet met de vuist op tafel geslagen, want volgens mij is dat niet de juiste manier om Japanners te benaderen. Het is ook logisch dat ze wat voorzichtiger zijn na de moeizame eerdere jaren als motorenleverancier. Tijdens de kwalificatie in Oostenrijk stond de motor agressiever afgesteld en hadden we meer vermogen. We bekijken nu samen met Honda wat er per circuit mogelijk is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS