Formule 1

Max Verstappen vraagt zich af: "Ze hebben iets gevonden en niemand weet hoe"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 april 2019 10:20 • Print artikel

Max Verstappen kende in 2019 zijn beste seizoenstart en staat derde in het wereldkampioenschap Formule 1. Daarentegen moeten Red Bull en Honda nog stappen maken om met Mercedes en Ferrari te kunnen vechten. De Nederlander hoopt dat hij halverwege het seizoen de handschoenen kan oppakken om het gevecht om Grand Prix overwinningen aan te gaan.

Max Verstappen GP China F1 Red Bull

“Ik denk dat we nog steeds wat meer paardenkrachten moeten krijgen, maar we zijn wat dichterbij”, aldus Verstappen tegen het amerikaanse Motorsport. “Wat betreft de auto moeten we ook echt verbeteren om competitief te zijn. We gaan het zien. Hopelijk hoeven we halverwege het seizoen niet meer te zeggen dat we alleen kunnen vechten op de circuits zonder rechte stukken. We verliezen nog tijd op de rechte stukken, dat is een feit. Vooral in vergelijking met Ferrari. Ze hebben dit jaar iets gevonden en niemand weet hoe. Ze hebben hun huiswerk gedaan en we moeten ervoor zorgen dat we dichterbij komen met het chassis en de motor.” Ondanks dat er dus nog verbeteringen doorgevoerd moeten worden, is de coureur blij met de uitslagen in de eerste drie races.

“In zijn algemeenheid kan ik tevreden zijn met onze start”, vertelt de Limburger. “Ik denk dat niemand had verwacht dat we direct zouden meevechten voor overwinningen. Ik denk dat dat niet realistisch is. Met een nieuwe motorenpartner vraagt het wat tijd. Ik ben tot nu toe blij met Honda. De motor is erg betrouwbaar. Vermogen kan altijd beter, maar we wisten dat. Ze werken er echt hard aan. We mogen niet klagen. Wat betreft de auto kunnen we nog meer downforce vinden. In zijn algemeenheid hebben we een meer balans nodig. Op dit moment moeten we maximaliseren wat we hebben.”

Zit er dan een mogelijk gevecht voor de wereldtitel in 2020 in voor Verstappen? “Het is nog erg vroeg in het seizoen en we zijn derde in het kampioenschap”, aldus de Red Bull-coureur. “Alles is nog mogelijk. We moeten ervoor zorgen dat we goede updates op de auto en motor krijgen en dan is alles nog mogelijk.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS