Formule 1

Max Verstappen vindt dat hij wel gezocht wordt: "Als we dezelfde topsnelheid zouden hebben"

Uitgegeven door Bart • 14 september 2018 06:19 • Print artikel

Max Verstappen blijft erbij dat hij oneerlijk behandeld is tijdens de Grand Prix van ItaliŽ. De Nederlander van Red Bull verloor in Monza door een straf van vijf seconden zijn derde plaats aan Valtteri Bottas en ook Sebastian Vettel ging hem door de straf voorbij. "Andere coureurs komen er wel mee weg."

Max Verstappen


Exact een jaar geleden gebeurde exact hetzelfde met Felipe Massa en Lance Stroll. De teamgenoten raakten elkaar op dezelfde wijze als Verstappen en Bottas, maar destijds werd er geen straf uitgedeeld. "In Monza reden coureurs elkaar van de baan, bezorgden elkaar schade en Valtteri en ik hadden geen enkele schade", zegt Verstappen tegen Autosport. "Hij raakte mijn wiel en moest wijd. Natuurlijk maak ik het iedere coureur zo moeilijk mogelijk om mij in te halen. Ik vecht altijd voor iedere millimeter, daarom vind ik de straf te zwaar."

Verstappen had dit seizoen al een aantal aanvaringen op de baan, maar zegt ook dat hij zich zo moet verdedigen, omdat de concurrentie van Mercedes en Ferrari veel meer snelheid heeft. "Als we dezelfde topsnelheid zouden hebben, komen we niet in deze positie. Ik kan ze makkelijk voorbij laten en iedereen zegt dan dat je geweldig gereden hebt, maar ik rij hier niet voor een vierde plaats."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS