Formule 1

Max Verstappen verwelkomt terugkeer bijtanken in de Formule 1: "Liever uitgeput over de finish dan banden moeten sparen"

Uitgegeven door Johann Petermann • 19 juli 2019 10:07 • Print artikel

Max Verstappen staat open voor een terugkeer van het bijtanken in de Formule 1. President van de FIA, Jean Todt, bracht eerder al naar buiten dat het een goed idee zou zijn.

Max Verstappen

Nu al wat meer bekend is over de nieuwe reglementen voor het seizoen 2021 wordt er druk gespeculeerd over bepaalde zaken waaronder een eventuele terugkeer van het bijtanken. Meerdere coureurs vinden het een goed idee, zo ook Max Verstappen.

"Waarom niet? Ik ben liever afgemat dan dat ik de banden moet sparen. In Oostenrijk was ik echt uitgeput, maar in andere races is het weer anders. Aan de andere kant weet ik wel niet of bijtanken de Formule 1 zal verbeteren," vertelde Verstappen tegen Crash.net.

Een onderzoek van de FIA zal uitwijzen of bijtanken meer voordelen dan nadelen biedt in de moderne Formule 1. De reden dat het in 2010 werd afgeschaft was de veiligheid. Bijtanken biedt echter een grotere flexibiliteit op het gebied van strategie. Het kan bijvoorbeeld een tactisch voordeel zijn om een auto met weinig brandstof te laten rijden in een bepaalde fase van de race.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS