Formule 1

Max Verstappen verslikte zich: “Ik was wat dingen op het stuur aan het veranderen en toen..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 maart 2019 06:26 • Print artikel

Max Verstappen heeft een uitstekende derde plaats behaald in de Grand Prix van Australië op het stratencircuit van Albert Park in Melbourne. De als vierde gestarte Verstappen, haalde halverwege de race de Ferrari van Sebastian Vettel in voor de derde plek en finishte daar ook, ruim één seconde achter Lewis Hamilton. Valtteri Bottas reed in zijn Mercedes dominant naar de overwinning. De Red Bull-coureur is erg tevreden over zijn seizoenstart in Melbourne.

Max Verstappen F1

“Ik moest Vettel inhalen om op het podium te eindigen, wat hier niet makkelijk is", verklaarde Max Verstappen na afloop van de race, waarin hij zijn derde plaats bemachtigde via een mooie inhaalactie. "Ik was blij om die inhaalactie te kunnen maken en ook druk uit te kunnen oefenen op Hamilton voor de tweede plaats. Daar ben ik erg tevreden mee.”

“De auto voelde redelijk goed aan, vooral op de gele, medium banden”, vervolgt de Limburger. “Op de zachte, rode band kon je heel moeilijk volgen. Zodra je dicht bij iemand kwam, werden ze veel te warm. Daarom moest ik afstand houden. Zodra ik op de medium banden reed, voelde de auto erg goed. Ik had een goede balans en reed rustig naar Sebastian toe, zonder de banden te slopen. Toen ik de kans kreeg om hem in te halen, ging ik ervoor en dat pakte goed uit."

In zijn jacht op Hamilton, schoot Verstappen in de slotfase even naast de baan, maar het uitstapje had geen gevolgen: “Het was ongelukkig”, legt Max uit. “Ik was wat dingen op het stuur aan het veranderen en toen remde ik te laat en blokkeerde ik. Uiteindelijk had ik er toch niet voorbij gekund. Hij had meer snelheid dan Sebastian. We waren wel iets sneller, maar je kan gewoon niet inhalen.”

Max Verstappen Red Bull Racing Formula 1

Verstappen greep net naast het punt voor de snelste ronde. Een punt dat de Nederlander graag had willen toevoegen aan zijn totaal: “Ik wilde het in ieder geval proberen. Het kunnen aan het eind van het seizoen 21 extra punten betekenen. Als ik in de laatste ronde mezelf had laten afzakken, had ik het misschien wel gehaald, maar ik wilde wel proberen om de druk erop te houden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS