Formule 1

Max Verstappen teamgenoot van Lewis Hamilton? Max: "Ik praat niet over prestatieclausule in mijn contract"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 april 2019 05:08 • Print artikel

Max Verstappen hoopte met de komst van Honda, met Red Bull te kunnen strijden voor de wereldtitel in 2019. De Red Bull RB15 heeft het Formule 1-team nog niet gebracht waarop het bij de F1-renstal op hoopte. Het verhaal gaat dat de Limburger een prestatieclausule in zijn contract heeft staan en dat hij mag vertrekken aan het einde van het jaar, wanneer het team zich niet ken mengen in het gevecht om de titel.

Max Verstappen prestatieclausule

“Ik kan niet over mijn contract praten”, reageerde Verstappen tegen het Engelse Autosport, wanneer hem naar deze clausule wordt gevraagd. “Ik praat nooit over mijn contract. Ik denk dat het behoorlijk normaal is, dat ik daar geen commentaar over geef.”

De Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas presteren naar behoren. Hamilton heeft nog een contract, maar die van Bottas loopt af. Is er een mogelijkheid dat Verstappen, mits de clausule aanwezig is, overstapt naar het team uit Brackley? “Na een dag wanneer we P1 en P2 hebben, overweeg ik geen enkele coureur voor de korte termijn”, reageerde Mercedes-teambaas Toto Wolff na de Chinese Grand Prix. “Na 2020 gaan we als eerste met Valtteri en Lewis praten en wanneer de beslissingen dan niet zijn genomen, dan kunnen we onze aandacht altijd nog richting de paddock laten gaan. Maar hopelijk blijft deze line-up voor altijd!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS