Formule 1

Max Verstappen start op medium compound banden, terwijl Ferrari een andere weg is ingeslagen: "Dat belooft interessant te worden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 december 2019 11:40 • Print artikel

Max Verstappen P3 en Alex Albon P6! Red Bull Racing teambaas Christian Horner was tevreden met het optreden van zijn pupillen in de kwalificatie van de Grand Prix van Abu Dhabi. Bovendien promoveren Verstappen en Albon een positie vanwege de gridstraf van Valtteri Bottas. Daardoor kan de Nederlandse Red Bull-coureur plaatsnemen op de eerste startrij. Opvallende is de bandenkeuze vindt Christian Horner.

Max Verstappen Red Bull Racing


“Ik denk dat het een goede kwalificatie was met P3 voor Max en P6 voor Alex, wat met de penalty van Valtteri een tweede en een vijfde plek wordt. Ik denk dat beide rijders het goed hebben gedaan", zei Aston Martin Red Bull Racing teambaas Christian Horner. "Ze staan in een goede positie om aan te vallen. We hebben ervoor gekozen om de race te starten op de medium compound banden, terwijl Ferrari een andere weg is ingeslagen met de zachte banden, dus het belooft een interessante en tactische race te worden. We hebben ons beste kwalificatieresultaat hier in Abu Dhabi in het hybride tijdperk geëvenaard, dus dat is erg bemoedigend. We hebben bovendien een goede race pace, dus hopelijk kunnen we de Mercedessen uitdagen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS