Formule 1

Max Verstappen staat voor 100e F1-race voor Red Bull: "Ik word oud"

Uitgegeven door Bart • 6 mei 2021 03:17

Max Verstappen rijdt aanstaand weekend zijn 100e Formule 1-race voor het team van Red Bull. De Limburger is niet zo van de statistieken en geeft meer om overwinningen. Het hoofddoel blijft natuurlijk de wereldtitel en daar heeft hij dit jaar voor het eerste serieus kans op. Toch zegt de mijlpaal van 100 races Verstappen wel iets.

Max Verstappen


"Het is zo snel gegaan die 100 races met Red Bull, om eerlijk te zijn wist ik niet dat het er zoveel waren! Ik word oud", zegt Max lachend op Verstappen.com. "Ik heb er al die tijd van genoten om deel uit te maken van Red Bull. De sfeer in het hele team is geweldig, iedereen is gemotiveerd en er is veel positieve energie. We werken heel goed samen, maar daarnaast kunnen we ook buiten de baan goed met elkaar overweg. En hebben we veel plezier, dus ik vind het erg fijn om deel uit te maken van Red Bull en natuurlijk hopelijk voor nog veel meer jaren."

Barcelona zal altijd speciale herinneringen oproepen. Het was het Circuit de Catalunya waar Max Verstappen zijn eerste overwinning boekte. "Je eerste Formule 1-overwinning is behoorlijk emotioneel. Vooral omdat het als een verrassing kwam, omdat het mijn debuut voor Red Bull was. Ik word niet zo snel emotioneel, maar ik was die dag bijna in tranen en mijn vader ook. Alles flitst door je hoofd van hoe je in de Formule 1 bent gekomen."

"Het was niet allemaal gemakkelijk en mensen denken dat het er vrij gemakkelijk uitziet als je wint, maar je moet hard werken om daar te komen. Zoals alle jonge coureurs waren we veel weg van huis, reden we door Europa en werkten we zo hard mogelijk. Natuurlijk had ik een veel hulp van mijn vader die me heel goed voorbereidde, maar er is geen garantie dat je de Formule 1 haalt, maar als familie was dat altijd het doel. Plotseling, na de overwinning, flitst dat allemaal door je hoofd en was het een ongelooflijke dag. Ik heb het al vaak gezegd, mijn eerste overwinning was een verrassing, niemand had het verwacht, dus het is een dag die ik nooit zal vergeten. Ik ben iedereen die mij heeft geholpen zeer dankbaar dat ik op zo'n jonge leeftijd dat kon bereiken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS