Formule 1

Max Verstappen staat niet waar hij wil staan: "Bottas lijkt wel te vliegen dit weekend"

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2019 08:03 • Print artikel

Max Verstappen is geschrokken met het verschil met topteam Mercedes. Door de update had de Red Bull-coureur gehoopt er dichter bij te staan, maar Lewis Hamilton en zeker Valtteri Bottas zijn ruim sneller. En die teleurstelling was na afloop aan het gezicht van de Nederlander af te lezen. "Ten opzichte van Mercedes komen we redelijk wat te kort."

Max Verstappen


“We staan niet waar we willen staan, daar moeten we eerlijk over zijn", zegt Max op Verstappen.nl. "Bottas was ruim 6 tienden sneller dan teamgenoot Hamilton die nog als tweede kwalificeerde. "Ik ben niet hier om me als vierde te kwalificeren", is Verstappen duidelijk. "Ik ben blij dat ik tussen de Ferrari’s sta, maar als team willen we de snelsten uitdagen en dat is op dit moment Mercedes. Morgen hebben we een reële kans om met Ferrari te vechten, daar zitten we kort bij. Mercedes is een ander verhaal. Vooral Bottas lijkt te vliegen dit weekend. Ik heb dat niet als doel, maar je weet het nooit.”

Max vervolgt: “Ik heb er wel vertrouwen in dat onze auto in de race beter gaat. Ik ben op zich wel tevreden met de updates op de auto, de balans tijdens de kwalificatie was niet slecht, maar over het algemeen missen we snelheid en grip.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS