Formule 1

Max Verstappen roemt Honda en Adrian Newey: "Zij stonden aan de basis van de ommekeer"

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2019 19:09 • Print artikel

Max Verstappen beschikt sinds de Grand Prix van Oostenrijk over een pakket waarmee hij voor overwinningen kan vechten. Dat liet de Red Bull-coureur ook twee keer zien. Volgens de coureur uit Limburg heeft de RB15 nu net dat beetje extra dat nodig is om elke race vooraan mee te strijden. "Ik ben natuurlijk tevreden over de eerste seizoenshelft"

Max Verstappen


"Aangezien we aan de nieuwe samenwerking met Honda begonnen, was ik aanvankelijk erg voorzichtig. Maar ik wist dat het geweldige mensen waren en dat ze goed werk zouden verrichten, zegt Verstappen in een interview met Motorsport.com. "Wij kampten aan het begin van het jaar echter nog met kleine problemen aan onze kant. De auto deed om een of andere reden niet precies wat we wilden."

Vervolgens hebben zowel Honda als de ontwikkelingstak van Red Bull niet stilgezeten en Verstappen noemt met name Adrian Newey. "We bleven er hard aan werken en in de fabriek werd ook flink gepusht om zo snel mogelijk nieuwe onderdelen op de auto te brengen. Adrian zat er natuurlijk bovenop en hierdoor hadden we weer heel snel een auto waarmee het prettig rijden is. Vanaf Oostenrijk, waar we een paar nieuwe onderdelen op de wagen hebben gebracht die voor een ommekeer lijken te hebben gezorgd, kunnen we eindelijk echt pushen met de auto.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS