Formule 1

Max Verstappen positief over eerste meters: "De Honda-powered Red Bull RB15 voelt goed aan"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 februari 2019 18:52

Max Verstappen staat aan de vooravond van zijn belangrijkste seizoen van zijn F1-carrière tot nu toe, terwijl hij zich voorbereidt om de leiding over te nemen als nummer 1-coureur bij Red Bull. Maar volgens de Nederlandse coureur voelt zijn nieuwe Red Bull RB15 - de eerste van de auto's van het team met een krachtbron van Honda - al goed aan op de simulator.

Max Verstappen 2019

Ferrari en Mercedes evenaren?
In een artikel op zijn persoonlijke website gaf Verstappen toe dat, hoewel zijn indruk van het rijden met de nieuwe auto op de Sim van Red Bull 'positief' was, hij wilde afwachten hoe hij en zijn rivalen het gaan doen tijdens de wintertest, voordat er gewaagde voorspellingen voor het seizoen 2019 gedaan worden. Hij gaf echter toe dat hij niet verwachtte dat Honda de vermogensoutput van Ferrari en Mercedes in de eerste paar races van het seizoen kan evenaren, maar zijn doel voor dit jaar is om het af te maken - zoals hij deed in 2018 - als winnaar van meerdere races.

De 'drive' om te winnen
"Ik denk niet dat we niet meteen zullen matchen qua vermogen met Ferrari en Mercedes", zei Verstappen, "maar Honda geeft alles wat ze in huis hebben om zo snel mogelijk op hetzelfde niveau te komen. Het team heeft veel positieve energie. Je ervaart bij hen voortdurend de 'drive' om te winnen. Ik geloof dat het nu van beide kanten werkt, vanuit het team en vanuit de motorleverancier. Ik heb alleen de nieuwe auto in de simulator gereden en dat voelt positief aan. Maar je zult natuurlijk nooit weten wat de andere teams doen. We zullen af moeten wachten, ik ook. Het is opwindend, hoewel ik het pas echt weet zodra als ik in de auto zit."

Wat te verwachten?
"Voorafgaand aan dat, is het moeilijk om te weten wat ik kan verwachten. Mijn doel is om zoveel mogelijk races te winnen. En als dat het geval is, kunnen we ook voor het wereldkampioenschap gaan. Het is moeilijk te beoordelen, maar ik hoop dat het positief zal zijn. Op dit moment weten we niet hoe goed de auto en motor zijn, en hoe goed de concurrentie is. Ik zal altijd proberen het beste uit mezelf te halen en hopelijk is dat genoeg", aldus Max Verstappen. Op 13 februari zal hij de 'cover' van de nieuwe Red Bull-Honda RB15 eraf trekken, samen met zijn nieuwe teammaat en voormalige kartingrivaal Pierre Gasly. Direct daarna gaat het duo naar Barcelona, waar de wintertest begint op maandag 18 februari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS