Formule 1

Max Verstappen pakt vijfde zege op rij: "Wat een geweldige race"

Uitgegeven door Bart • 11 september 2022 15:50 • Print artikel

Max Verstappen won na Frankrijk, Hongarije, BelgiŽ en Nederland ook de Italiaanse Grand Prix. Vijf overwinningen op rij voor de regerend wereldkampioen en een tweede wereldtitel kan de Red Bull-coureur nauwelijks meer ontgaan. Verstappen startte vanaf de zevende positie, maar kende een geweldige start.

Max Verstappen


"Wat een geweldige race", reageerde Verstappen na afloop. "We hadden echt de snelheid om te winnen vandaag. We waren het snelst op alle compounds en de slijtage viel mee. De auto was echt goed voor deze race. Helaas kwam er geen herstart meer, maar al met al was het een goede race."

Verstappen genoot van het begin van de race. "De start was heel goed. Vooraf verwacht je natuurlijk niet dat je zoín start hebt en er zo mooi doorheen komt, maar het pakte allemaal goed uit. Ik kon snel in mín ritme komen en lag al snel op de tweede plaats. De auto was erg goed met de banden. Het was erg fijn om in te rijden, ook al was het best heet vandaag, maar het was een goede dag voor ons."

Het was de eerste keer dat Verstappen in Monza op het podium stond. "Het heeft even geduurd om op dit geweldige podium te staan, maar het is eindelijk gelukt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS