Formule 1

Max Verstappen over 'valsspelen': "Beter geweest als het interview een of twee minuten later was geweest"

Uitgegeven door Bart • 14 december 2019 16:05 • Print artikel

Max Verstappen baarde dit seizoen opzien met zijn goede rijden, maar ook met enkele pikante uitspraken. Zo werd de Red Bull-coureur zijn pole in Mexico afgenomen door uitspraken in de persconferentie en betichtte hij Ferrari van valsspelen kort na de race in Amerika. "Daar wil ik het niet te veel meer over hebben", zei Verstappen in zijn grote interview op Ziggo Sport. "Ik denk dat het beter was geweest als dat interview een of twee minuten later had plaatsgevonden."

Max Verstappen


Verstappen lijkt dus behoorlijk spijt te hebben van zijn uitspraken die voor veel commotie hebben gezorgd. Ferrari heeft de coureur al als persona non grata verklaard en aangegeven dat Verstappen nooit voor Ferrari zal gaan rijden. Maar wat die woorden waard zijn, moet uiteraard nog maar blijken.

Een week voor zijn uitspraken over Ferrari zei Verstappen na de kwalificatie in Mexico dat hij geen gas terug had genomen na de crash van Valtteri Bottas. "Daar leek het niet op, of wel?", zei Verstappen tijdens de persconferentie en dat leidde tot een gridstraf van drie plaatsen. "Dat had ik wellicht iets genuanceerder kunnen brengen, maar ik was echt wel van het gas gegaan als ik had gezien dat er een gele vlag hing. Ik had echter de fysieke gele vlag gemist en het digitale systeem in de cockpit werkte niet, omdat Bottas de sensoren had meegenomen in zijn crash. Maar geel is geel, dus de straf die ik kreeg was volkomen terecht."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS