Formule 1

Max Verstappen over updates: "In de afgelopen jaren hebben brandstofupdates..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2019 18:10 • Print artikel

Dit weekend krijgt Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Japan een brandstofupdate. Het moet een nieuwe stap zijn om het gat naar de Formule 1-teams van Ferrari en Mercedes te dichten. Hoe kijkt de 22-jarige Red Bull F1-coureur daar zelf tegenaan?

Max Verstappen


“In de afgelopen jaren hebben brandstofupdates altijd geresulteerd in grote winst”, aldus Verstappen op zijn eigen website. “Dus verwachten we er behoorlijk wat van. Ik denk niet dat anderen op dat front updates brengen.”

Honda rijdt in Suzuka haar thuisrace en wil graag goed scoren voor het Japanse publiek. Wanneer is de Nederlander tevreden met zijn seizoen? “Als we meer competitief zijn en we in staat zijn vaker voor overwinningen te strijden”, zegt de Limburger die ook aan zijn toekomst denkt. “Het team luistert meer naar mijn input, maar dat is denk ik normaal als ik gekoppeld wordt aan een soort van rookie. Aan mijn kant van de garage is niet veel veranderd. Ik geef altijd feedback over hoe ik de auto wil hebben. Nu komt het meer van één kant, hiervoor deden Daniel [Riccardo] en ik dat samen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS