Formule 1

Max Verstappen over toekomst jonge talenten in F1 en erkent het gevaar van Charles Leclerc

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 december 2018 11:21 • Print artikel

Max Verstappen heeft een prima seizoen achter de rug, waarin hij liet zien over de kwaliteiten te beschikken die benodigd zijn om een toekomstig kampioen te worden. Ook ziet de Nederlander de potentie van toekomstig rivaal Charles Leclerc, die volgend seizoen plaatsneemt bij Ferrari.

Max Verstappen

Verstappen won dit jaar twee Grands Prix en pakte daarnaast nog 9 podiumplekken. Charles Leclerc kende een uitstekend rookieseizoen bij Sauber, waar hij regelmatig in de toptien eindigde, zeker aan het einde van het seizoen. Terwijl Leclerc bij Ferrari bijna gegarandeerd wordt dat hij een competitieve wagen heeft in 2019, is het bij Verstappen nog de vraag of de Honda zo goed zal zijn als de cijfers lijken uit te wijzen.

Verstappen kijkt uit naar het nieuwe seizoen en denkt dat hij de kwaliteiten heeft om het verschil te maken. “Zolang de auto competitief blijkt te zijn, denk ik dat we een hele goede kans maken om kampioen te worden. Als de wagen in de afgelopen jaren beter was geweest, dan denk ik dat ik al eerder mee had kunnen doen om de titel.” Verstappen erkent daarnaast wel het gevaar van Leclerc, wiens kansen om te slagen in 2019 vrij hoog lijken te zijn: “Hij en ik zijn als de Hamilton en Vettel van de toekomst. Als zij een stap terug doen, denk ik dat de strijd om overwinningen en kampioenschappen vaak tussen ons zal gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS