Formule 1

Max Verstappen over samenwerking met Honda: "De fabrieksstatus van Honda is een grote hulp voor Red Bull"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 juli 2018 10:06 • Print artikel

Max Verstappen gelooft heilig in het vermogen van Honda om te concurreren met Mercedes en Ferrari op het motorenfront, maar de Nederlander ziet Red Bull's werkverhouding met Honda ook als een grote hulp in hun rol van leverancier van de krachtbron.

Honda Hybrid F1 engine

Na meer dan een decennium samengewerkt te hebben met Renault, waarvan het merendeel succesvol was, zal Red Bull volgend seizoen zijn trouw aan Honda geven, een beweging die velen als riskant beschouwen voor het in Milton Keynes gevestigde team. Dankzij het inzicht en de kennis die is opgedaan tijdens de huidige relatie van de Japanse fabrikant met Toro Rosso, ondersteunt Max Verstappen het besluit van zijn team en de voordelen die daarmee gepaard gaan.

Het wordt komend weekend bijna een thuiswedstrijd voor Max Verstappen in Duitsland."Er is nog een half jaar te gaan met Renault en Honda zal in die tijd hard werken", verklaarde hij aan F1i.com, terwijl hij de zorgen van hen die twijfelen aan de wijsheid van Red Bull's keuze, beantwoordde. "Het is beter als er nu problemen zijn dan volgend jaar, maar ik denk dat ze grote prestatiestappen hebben gezet, ze zijn niet langzamer dan Renault."

Verstappen onderstreept ook het voordeel voor een team van een volledige fabrieksstatus. "Normaal is dat altijd beter, ja," zei hij. "Je kunt bij elke race een update krijgen, bij Renault ging alles eerst naar het fabrieksteam en slechts één of twee races later kregen we iets, jammer, maar begrijpelijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS