Formule 1

Max Verstappen over problemen in Singapore: "We konden niet zoveel ronden rijden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 oktober 2022 05:45 • Print artikel

Max Verstappen eindigde de eerste vrije training voor de Grand Prix van Singapore op de tweede plaats en reed slechts acht ronden in de tweede training en noteerde de vierde plaats.

Max Verstappen

“We zijn goed begonnen in de eerste vrije training. De auto werkte goed en we wilden een paar dingen proberen voor de tweede training, maar het duurde wat langer om die aanpassingen op de auto te zetten. Toen we daarna nog wat andere dingen wilden veranderen, ook dat duurde wat langer.” De Limburger voegde later het volgende toe: “We konden niet veel ronden rijden, dus onze rondetijden waren niet goed genoeg. Er is dus genoeg ruimte voor verbetering.”

Voor de tweede vrije training zakte de zon weg. Terwijl de Ferrari- en Mercedes-bolides ronde na ronde reden bleven de Red Bull-bolides van Verstappen en Perez binnen.

Na veel vijfen en zessen komt de Nederlander toch de baan op en noteert hij direct de vijfde tijd. Met een klein kwartier op de teller staat Max nog in de pits met nog maar drie ronden gereden. In de laatste minuten van de training monteren de monteurs een set zachte banden onder de auto van Verstappen en blaast hij zichzelf alsnog naar de vierde positie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS