Formule 1

Max Verstappen over gevecht met Hamilton: "Hij had me nog wat meer kunnen afknijpen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 22 oktober 2018 10:47 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamilton maakten er zondag nog een waar spektakel van. Tijdens de laatste rondes van de GP van Amerika vochten de twee kemphanen om de tweede plaats in de race, maar na goed verdedigen bleef Verstappen tweede.

Max Verstappen F1

Verstappen liet tijdens de persconferentie weten hoe hij het duel ervaarde: “Ik volgde Kimi al een behoorlijke tijd en kwam erg dichtbij hem. Dat is natuurlijk niet al te best voor de banden, dus de laatste ronden werd het moeilijker. Er waren al een aantal bochten waar ik al de deur dicht moest doen.”

Met nog drie rondes te gaan maakte Verstappen een kleine fout en Hamilton zag zijn kans schoon. Wat volgde was een zij-aan-zijgevecht dat een bocht of 6 duurde. “Ik zag Lewis op een gegeven moment aan de buitenkant komen (in bocht 16 en 17), maar ik probeerde de binnenkant aan te houden. Hij had me nog wat meer kunnen afknijpen. Ik ging wat wijd doordat mijn banden al zo oud waren, maar ik zag dat Lewis buiten de baan raakte. Daar krijg je een hoop rommel van op je banden en daardoor kon ik hem achter me houden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS