Formule 1

Max Verstappen over de vele miljoenen geldverspilling: “Ik denk dat het bedoeld is om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2019 06:09

Max Verstappen en Nico Hulkenberg vragen zich af of de aanpassingen aan de Formule 1-auto’s voor 2019 gaan werken. Eerder zeiden de bazen van Verstappen, Christian Horner en Dr. Helmut Marko al dat de introductie van de nieuwe vleugel Red Bull vele miljoenen euro gaat kosten en geldverspilling is.

Max Verstappen RB15

“Ik denk dat het bedoeld is om het inhalen te verbeteren”, zei Verstappen tegen Auto Hebdo. “Er zijn kleine dingen veranderd op de vleugel, maar ik denk niet dat ze zo goed werken. Ik denk dat als alle teams het goed doen met de nieuwe regels, we dezelfde hiërarchie moeten gaan zien tot wat we al kennen. Het gaat de races niet verbeteren, omdat de auto’s te veel downforce hebben en te breed zijn. Maar we weten dat er banen zijn die goed voor het inhalen zijn en dat moet hetzelfde gaan blijven.”

Hulkenberg stemt in met de motivering van de Nederlander, waarom de aanpassing niet veel gaat opleveren. “Eerlijk, ik weet niet of de nieuwe regels het gaat veranderen voor ons”, licht de Renault-coureur toe. “Of dat de topteams nog verder weglopen, omdat ze meer middelen hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS