Formule 1

Max Verstappen over de strategie in Miami: "We hadden daar al een uitgesproken mening over"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 mei 2023 18:19

Max Verstappen koos in Miami voor een uitzonderlijke strategie. Waar de logische keuze leek om op de medium-band te starten, ging de Red Bull-coureur voor de harde band. Uit de simulaties leek het niet de snelste optie te zijn, maar de werkelijkheid was anders. De Nederlander zette een start van de negende plek om in een klinkende overwinning en gaf de rest van het veld een ‘masterclass’ racen. Hoe kwam de bijzondere keuze voor de strategie nu tot stand?

Max Verstappen F1 Miami Florida


"Het was iets wat ik me al afvroeg, samen met mijn ingenieur", vertelt Verstappen over het ontstaan van de strategie op zaterdag, tegenover het Engelse Autoport. "We hadden daar al een uitgesproken mening over. Dan moet je het natuurlijk bespreken met het team, met de strategen, en die hadden zoiets van: 'Oké. In termen van racetijd was het erg close tussen het doen van een medium-hard of hard-medium, dus het maakte niet echt uit. Natuurlijk, als je op hard start, is het risico wat groter, omdat we er maar één hadden. Dus als je een lekke band of wat dan ook hebt, is je race natuurlijk wat lastiger."

"Maar ik was blij om die gok te nemen en het andersom te doen. Ook al was het andersom, je moet natuurlijk altijd op je banden letten, ook op de mediumband, maar ik had het gevoel dat het mij misschien een betere kans gaf om aanvankelijk door het veld te komen. In ronde 14 lag ik, denk ik, al op een podiumplaats, dus vanaf dat moment ging het vooral om het rijden in schone lucht en je moet sowieso op je banden letten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS