Formule 1

Max Verstappen over de nieuwe updates: "Ik wil altijd beter, dus het is nooit goed genoeg"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 mei 2018 19:20 • Print artikel

Met een tevreden gevoel is Max Verstappen als derde geëindigd tijdens de tweede vrije training in aanloop naar de Grand Prix van Spanje. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya was Lewis Hamilton in zijn Mercedes het snelste, gevolgd door deRed Bull van Daniel Ricciardo. De dag op het Spaanse circuit werd gekenmerkt door de vele uitstapje van de coureurs, maar in VT2 bleef het beperkt.

Formule 1 2018 Max Verstappen


“Het was een positieve dag”, laat Max na de tweede sessie weten op Verstappen.nl. “De auto werkt hier best wel goed, je wilt hem altijd verbeteren net als alle anderen. We hadden vandaag weinig problemen en vooral in de lange runs waren we competitief.”

Gevraagd naar de updates die Aston Martin Red Bull Racing meegenomen heeft naar Spanje, antwoordde Verstappen: “Ik wil altijd beter en altijd sneller gaan, dus het is nooit goed genoeg.”

Max is tijdens zijn racesimulatie in staat om snellere rondetijden te rijden dan de coureurs van Mercedes en Ferrari. Ook kan hij langer doorrijden op de superzachte banden dan de mannen van Mercedes. Halverwege zijn simulatie gaat Verstappen naar binnen om te wisselen naar de zachte band. Sergio Perez zorgde in de slotfase nog voor een virtual safety car, omdat een voorwiel is losraakte in sector twee. Daarmee zit de sessie er voor de Mexicaan op.

Ook Verstappen en Vettel maken net voor het vallen van de vlag in bocht één nog een uitstapje. Beide coureurs kunnen zonder schade hun weg vervolgen. Aan het einde van de sessie is Hamilton de snelste man met een 1:18.259, maar de racesnelheid van Red Bull Racing ziet er uitstekend uit.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS