Formule 1

Max Verstappen oppermachtig in natte kwalificatie: "Je krijgt hier het gevoel dat je in een kart rijdt"

Uitgegeven door Bart • 19 juni 2022 05:38 • Print artikel

Max Verstappen was zaterdag de snelste coureur tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Red Bull-coureur pakte in natte omstandigheden pole position en zag bovendien zijn twee directe concurrenten wegvallen. Sergio Perez crashte in het tweede deel van de kwalificatie en Charles Leclerc start vanwege een gridstraf achteraan.

Max Verstappen


In de derde vrije training hadden de coureurs kunnen oefenen voor de natte omstandigheden. Tijdens de kwalificatie droogde de baan echter steeds verder op. "Het waren verraderlijke omstandigheden", aldus Max na afloop van de kwalificatie. "Maar we zijn kalm gebleven, hebben geen fouten gemaakt en maakten de juiste beslissingen in het laatste gedeelte van de kwalificatie. Ik ben er superblij mee dat ik hier op pole position sta."

"Het is ook geweldig om na een paar jaar weer terug te zijn in Montreal en het is fantastisch om zoveel fans te zien. Je krijgt op deze baan het gevoel in een kart te rijden mede dankzij de echte kerbstones. Ik geniet ervan om hier te rijden en kijk uit naar de race. Maar ik mag niet verwachten dat het een rechttoe rechtaan race zal gaan worden. Ik denk dat het dicht bij elkaar zal zitten met Ferrari, want ik moet rekening houden met Sainz die vlak achter me staat."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS