Formule 1

Max Verstappen opnieuw coureur met hoogste rating in EA SPORTS F1® 24, officiële Driver Ratings onthuld

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 1 juni 2024 05:02

Formule 1-teams gaan in gesprek over hun eigen Driver Ratings om de launch van de F1® 24 Champions Edition te vieren. Nu (uitsluitend digitaal) verkrijgbaar voor PlayStation, Xbox en PC.
Electronic Arts heeft, in samenwerking met de Formula 1®, de release van de F1® 24 Champions Edition gevierd door de officiële F1® 24 Driver Ratings te onthullen. Tijdens het raceweekend van de Emilia Romagna Grand Prix zijn vele van de 20 coureurs aangeschoven om hun eigen ratings te raden. Hun reacties en emoties zijn vastgelegd en nu te zien in een nieuwe video.

#f1 Max Verstappen F1

De ratings in F1® 24 zijn dynamisch en worden regelmatig geüpdatet. Ze spelen een sleutelrol in de My Team-spelmodus en zijn samengesteld op basis van verschillende momenten, waaronder het moment dat Lando Norris zijn eerste overwinning binnenhaalde en de Grand Prix van China.

De F1® 24 Driver Ratings zijn gebaseerd op de volgende criteria, die samen een algemene score vormen:
Experience (EXP): Gebaseerd op de hoeveelheid races die de coureur tijdens zijn carrière heeft gereden.

Racecraft (RAC): De capaciteiten van de coureur om op een hogere positie te eindigen dan waar hij is gestart.

Awareness (AWA): Hoe minder vaak een coureur zich hoeft te melden bij de stewards, hoe hoger de awareness-rating. Straffen die tijdens echte races worden uitgedeeld hebben impact op de rating in de awareness-categorie.

Pace (PAC): Hoe sneller de rondetijden tijdens de kwalificatie en de rondetijden tijdens de race, hoe hoger de pace-rating. Als een coureur boven zijn teamgenoot eindigt, dan wordt dit ook meegenomen in de pace-rating.

Rating (RTG): Een combinatie van vier voorgaande pijlers. Deze algemene rating kan gedurende het seizoen omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van de prestaties van de coureur.

“Onze Driver Ratings zijn uitgegroeid tot een aspect van de game dat de tongen losmaakt, zowel binnen onze community als bij de coureurs in de paddock zelf. Het is geweldig om te zien dat velen een sterke mening hebben over hoe de 20 coureurs zich tot elkaar verhouden”, vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters. “Het kampioenschap is competitiever dan vorig jaar en we verwachten nog veel beweging in de jacht op de koppositie.”

F1 Driver Ratings

Driver Ratings vormen een integraal onderdeel van het nieuwe progressiesysteem in de vernieuwde carrièremodus. Voor de eerste keer kunnen spelers in de huid kruipen van één van de huidige F1-coureurs en voortborduren op hun statistieken en reputatie. Ook zijn de ratings essentieel in de My Team-spelmodus, waarin spelers de mogelijkheid hebben om een eigen F1-team te runnen. Denk dan aan het maken van belangrijke beslissingen, zoals het tekenen van een teamgenoot uit de huidige F1® line-up, het managen van het team en het ontwikkelen van de auto. F1® 24 bevat daarnaast verschillende verbeteringen, waaronder EA SPORTS Dynamic Handling.

F1® 24 is vanaf 31 mei wereldwijd verkrijgbaar voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam. De Champions Edition is nu exclusief digitaal verkrijgbaar en biedt direct toegang tot de volledige game.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS