Formule 1

Max Verstappen openhartig over de relatie met Jos: "Van jongs af aan heeft mijn vader..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2019 05:21

Max Verstappen leerde op jonge leeftijd omgaan met de racerij. Niets komt van zelf en je moet ondanks talent altijd hard blijven werken om de top te bereiken. Met deze instelling heeft zijn vader Jos Verstappen altijd een belangrijke rol gespeeld.

Max Verstappen en Jos Verstappen


Je staat bekend als coureur met een grote drang om te willen winnen. Waar komt die passie voor overwinningen vandaan?
“Eerlijk gezegd denk ik dat iedereen wil winnen. Maar ja, ik zal altijd mijn uiterste best doen. Van jongs af aan heeft mijn vader me altijd geleerd dat je hard moet blijven werken, zowel op de baan als ernaast", vertelde Max in een interview op Verstappen.nl. "Je moet altijd je auto en jezelf blijven verbeteren. Je moet alles om je heen aangrijpen om een betere afstelling te vinden of een manier te vinden om meer comfortabel in de auto te zitten. Mijn vader drukte me altijd op het hart dat te doen om extra performance te vinden.”

Heb je nog steeds zo’n soort relatie met hem, dat je na een raceweekend alles met hem doorneemt?
“Hij is meer op de achtergrond nu, maar ja, ik bel hem elke dag en we hebben het per sessie over de afstelling en dat soort zaken. Dat betekent niet per se dat hij zegt wat juist of verkeerd is. Het is meer om hem feedback en updates te geven, zodat hij weet wat er speelt.”

Je mag je gelukkig prijzen met een klankbord dat zo dicht bij je staat en Formule 1-ervaring heeft. Dat moet fijn zijn?
“Absoluut. Het helpt altijd enorm om een vader te hebben die begrijpt waarmee je bezig bent en die het zelf ervaren heeft. Ik geniet er altijd van om die zaken met hem te delen.”


Jos Verstappen: "Ik was altijd maar met hem aan het racen, een sociaal leven had ik dus in feite niet!"

Max Verstappen: "Negen van de tien keer, bijna altijd van alles wat Jos zei kwam ook zo uit, dus ik vertrouwde hem ook wel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS