Formule 1

Max Verstappen open en eerlijk: "Ik reed echt als een zoutzak rond en toen ik weer in de pit kwam..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 19 april 2019 05:06 • Print artikel

Max Verstappen heeft in zijn race-loopbaan altijd kunnen rekenen op de steun van vader Jos Verstappen. Datzelfde gold ook voor Frits van Eerd, alleen kreeg hij op jeugdige leeftijd de vrije hand om zich zakelijk te ontwikkelen. Ter promotie van de Jumbo Racedagen werd er ook stil gestaan bij het verleden van beide heren en dan met name wat hun gevormd heeft. En dan vooral het belang van beide vaders en wat ze hun zoons hebben mee gegeven.

Max Verstappen en Frits van Eerd

Frits van Eerd is opgegroeid in een familiebedrijf en die traditie probeert hij ook vast te houden nu dat hij zijn bedrijf runt. "Waar ik mijn vader vooral heel erg om bewonder is dat hij me altijd mijn gang heeft laten gaan. Natuurlijk had hij zijn eigen ideeën maar als ik iets wilde proberen drong hij niet zijn eigen idee op, maar heeft hij mij de kans gegeven om het zelf te ondervinden of te ontdekken. En daar heb ik enorm veel van geleerd".

Max Verstappen vertelde aan Humberto ook het belang van de rol van zijn vader. "Hij leerde me altijd om dichtbij mezelf te blijven en in mezelf te geloven. Vroeger was hij er altijd bij betrokken maar nu nog steeds. En soms moest hij me echt wakker schudden en even bij de les houden toen ik jonger was. Ik weet nog goed een keer tijdens het karten. Ik reed echt als een zoutzak rond en toen ik weer in de pit kwam sloeg hij me heel hard op mijn helm. Daar schrok ik wel even van. Maar goed het maakte me wel wakker en dat had ik op dat moment ook nodig. Want nadat hij dat deed heb ik alles gewonnen wat ik kon winnen dat weekend."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS