Formule 1

Max Verstappen noemt aantal punten die Red Bull kan verbeteren: "Als team niet het meest..."

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2021 10:22 • Print artikel

In aanloop naar de Grand Prix van Monaco kijkt Max Verstappen nog even terug op de laatste race in Barcelona. De Red Bull-coureur was bij de start rivaal Lewis Hamilton te snel af, maar moest door een mindere strategie toch de winst aan de Brit laten. Volgens Verstappen lag het zeker niet alleen aan de strategie en was Mercedes gewoon een tikkie te snel.

Max Verstappen Barca pitstop


"Ik voel me er goed bij, maar als team was het niet meest vlekkeloze weekend", zei Max op Verstappen.com. "We kwamen tijdens de race ​​absoluut snelheid te kort. Het is wat het is en we hebben nog steeds de tweede plaats en veel punten behaald voor Red Bull Racing. Het is nog vroeg in het seizoen, dus we moeten er gewoon voor zorgen dat we blijven pushen en druk uitoefenen en nog wat races gaan winnen. We analyseren en pushen onszelf altijd tot het uiterste."

Verstappen noemt een aantal punten die Red Bull nog kan verbeteren. "Ik denk dat onze bandenslijtage maar ook de algemene snelheid van de auto niet goed genoeg was om Mercedes in Barcelona echt uit te dagen. Ik wist in de eerste bocht voor Lewis te komen, maar als mij dat niet was gelukt, zou hij gewoon zijn weggereden. Dus dat ik zo lang aan de leiding van de race ging, deed het erger lijken om naast de winst te grijpen. We moeten ons gewoon blijven verbeteren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS