Formule 1

Max Verstappen niet de snelste: "Als je dat aftrekt was Perez 0.167 sneller dan Verstappen"

Uitgegeven door Bart • 17 maart 2021 06:10

Red Bull verliet de wintertest in Bahrein met een grote glimlach. Max Verstappen was op dag 1 en dag 3 de snelste coureur op de baan en ook nieuwkomer Sergio Perez maakte een sterke indruk. Ondanks dat Verstappen op de klok de snelste was, heeft F1-journalist Lawrence Barretto berekend dat de Mexicaan eigenlijk sneller was. Hij reed alleen tijdens veel mindere omstandigheden dan onze landgenoot.

Sergio Perez


"Als je naar de baan omstandigheden op vrijdag en zaterdag kijkt, deed Perez zijn snelste run op het moment dat de baan 2.86 seconden langzamer was dan tijdens de snelste run van Verstappen", aldus Barretto op de website van de Formule 1. "Als je dat verschil eraf trekt, was de Mexicaan dus eigenlijk 6 tienden sneller."

Volgens Barretto reed Perez in Bahrein met minder drag dan Verstappen en ook met minder downforce. "Vooral in bocht 5, 6 en 7 was Perez langzamer dan Verstappen. Daar leek hij niet dezelfde snelheid mee te kunnen nemen uit de bocht dan zijn teamgenoot. Op zondag was het verschil in omstandigheden 1.4 seconden in het voordeel van Verstappen. Als je dat aftrekt van de tijden was Perez 0.167 sneller."

"Als Perez de Red Bull snel helemaal onder controle krijgt, wordt het wellicht een fraai onderling duel tussen die twee. En dan gaat het ook om overwinningen, als we naar de vorm van Red Bull tijdens de test kijken."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS